angol zászló német zászló

Esélycentrum

Várják a fogyatékkal élőket a fény felé esélycentrumban


Amennyiben Ön nagykorú fogyatékkal élő gyermekét, vagy más családtagját gondozza, és nem tudja megoldani a nappali felügyeletét, forduljon hozzánk bizalommal. Mi segítünk abban, hogy napközben jó helyen, jó társaságban legyen, és hasznos elfoglaltságot találjon fogyatékkal élő családtagja.

Amíg mi a Fény Félé Esélycentrum Fogyatékosok Nappali Intézménye és Szociális Foglalkoztatójában gondoskodunk családtagjáról, Önnek lehetősége nyílik ügyei intézésére, pihenésre, regenerálódásra vagy akár munkát is vállalhat, hiszen munkanapokon 8 – 16   óráig biztonságban tudhatja hozzátartozóját.
Bővebb információt időpont egyeztetés utáni személyes megbeszélésen kaphat.

Időpontot egyeztethet munkanapokon 10 - 15 óra között a 06-52-787-993 számon, vagy személyesen a Fény Felé Esélycentrumban Debrecen - Józsán a Harmat u. 41. sz. alatt.

Az esélycentrum letölthető dokumentumaihoz kattinson ide >>>

Tisztelt szülők és fogyatékkal élő fiatalok


2010. november 19.-től megkapta hatályos működési  engedélyét a Fény Félé Alapítvány  vadonatúj szociális intézménye, a Fény Félé Esélycentrum Fogyatékosok Nappali Intézménye és szociális foglalkoztatója Debrecen - Józsa családi házas, kellemes környezetében, a Harmat utca 41. szám alatt. Az Esélycentrum megépítésére  Alapítványunk 2008-ban 57.874.062 Ft támogatást nyert az Új Magyarországi Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Program támogatási rendszerétől, melynek célja a régiós civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése.

A Fény Felé Alapítvány integrált szervezeti formában biztosít nappali ellátást  (napközi fogyatékos személyek számára), rehabilitációs célú lakóotthont, intézményen belüli szociális foglalkoztatást munka-rehabilitáció ésfejlesztő-felkészítő foglalkoztatás formájában. A foglalkoztatásban jelenleg a Fény Felé lakóotthon gondozottai részesülnek.  Az Esélycentrumban működő napköziben a jövőben tervezzük a szociális foglalkoztatás beindítását.
Alapítványunk által működtetett szociális intézmények korszerű, egységes gyógypedagógiai szemlélete, módszerei a sérült emberek kiszolgálása, ápolása mellett a szociális beilleszkedést, a társadalmi életre való alkalmassá válás elősegítését hangsúlyozza.

A nappali ellátásban a fogyatékosok csoportja  három egységre, négy gondozási csoportra különül:

  • középsúlyosan fogyatékos egységre,
  • látás, hallás, mozgássérültek egysége, mely enyhe fokban értelmi sérüléssel is társulhat,
  • halmozottan sérült egységre.

Napközink várja a jelentkező fiatalokat 2010. november 19-től. Az ehhez szükséges jelentkezési lap megtalálható a Fény Felé Esélycentrumban. (4225 Debrecen Harmat u. 41. telefon: 52-787-993) A felvételi elbeszélgetésre kérjen időpontot a fenti címen.

A fényfelé esélycentrum szakmai programja

Az esélycentrum letölthető dokumentumaihoz kattinson ide >>>

 

 

 

 

Adományozzon online Kincsesláda Kreatív Stúdió adó 1%
EFOP-1.3.5-16-2016-00632 "Fény Felé Alapítvány közösségépítő" programja
támogatóink